Vi står för hockeykultur!

IF Troja-Ljungby förknippas med hockeykultur, inte bara i Ljungby utan i hela hockey-Sverige. Både föreningens och ishockeyns lokala förankring är grundmurad.

IF Troja-Ljungby har genom åren lärt tusentals hockeyintresserade ungdomar spelets grunder. Det har ofta skapat ett livslångt intresse för både vår förening och för ishockey, kanske som ledare, domare, supportrar, funktionärer eller samarbetspartners.

Drygt 300 barn och ungdomar spelar och tränar idag i IF Troja-Ljungby:s regi. Basen är ungdomsverksamheten som börjar med Tre Kronors Hockeyskola och de olika ungdomslagen. Vår Ungdoms- och Juniorverksamhet är stark. Vi har på senare år utökat vår verksamhet med en breddverksamhet för juniorer, detta för att ge fler ungdomar möjlighet att utöva sin idrott längre. Vi har nu även ett LIU, (Lokal Idrottsutbildning) som komplement till vårt NIU (Nationell Idrottsutbildning).

Fler och fler tjejer börjar och fortsätter i vår verksamhet vilket har gjort att det skapats träningar för bara tjejer. Damlagets organisation växer och de spelar för närvarande i DamEttan. Samtidigt har de även ett lag i seriespel i Damjunior.

I vår Elitverksamhet har vi vårt U16, J18 Regional och J20 Regional. Det är här vi fortsätter utbildningen av nya spelare till vårt herrlag. Vårt mål är att en hög andel av herrlaget ska bestå av spelare från de egna leden.

IF Troja-Ljungby har genom åren fostrat många framgångsrika elit- och landslagsspelare på både herr- och damsidan.

Vår målsättning är att ta tillbaka herrlaget till HockeyAllsvenskan och fortsätta utveckla våra samarbeten med företag och supportrar i Ljungby med omnejd.

Genom att vara supporter och samarbetspartner med oss är ni en del av ett av hockey-Sveriges starkaste varumärke, IF Troja-Ljungby.