Europeiskt hockeyrekord i Sunnerbohov

Säsongen 2001/02 innehöll vi ett Europeiskt rekord.

Säsongens sista hemma match (kval till kvalserien till elitserien) onsdagen den 20 mars 2002 mot Bofors blev lång, mycket lång. Matchen skulle avgöras i sudden death. Troja var det bättre laget på banan men Bofors försvarade sig duktigt. Efter första perioden stod det 0-0 skotten 4-4, Efter andra 1-1 (1-0 Jörgen Nordlöf (Mika Välilä). 1-1 Björn Eriksson (Torsten Yngvesson). Skotten 13-6, Sedan hände det inte mycket framför målen. Skotten i tredje 11-8, fjärde 12-2, femte 14-4, sjätte 27-4, sjunde 10-6. Och i åttonde efter 140 effektiva minuter och 41 sekunder kl 00,27 på torsdagen (matchen startade kl 19:00) gjorde Mika Välilä (Patrik Ross) 2-1 målet, Då var kioskerna sedan länge tomma på kakor, kaffe, korv, läsk, frukt, choklad och till och med de sega råttorna var slut.
Skotten i åttonde var 1-0 totalt 92-38 inför 2170 betalande när matchen startade. Uppskattningsvis var ca 2 000 åskådare kvar då slutsignalen gick.