Hockeyettan 2024/2025

För att beviljas elitlicens för spel i Hockeyettan ställs höga kapitalkrav. För de klubbar som inte klarar kravet finns möjlighet till ett eller två så kallade kontrollår.

Som det ser ut nu kommer vi inte att klara Hockeyettans kapitalkrav för elitlicens kommande säsong. Det innebär att det med största sannolikhet blir ett kontrollår 2024/2025.
Kravet är att föreningens egna kapital uppgår till åtta procent av klubbens omsättning.

-Det kommer inte som en överraskning för oss i styrelsen. Det var tufft redan förra säsongen och vi har följt vår ekonomi noga sedan dess. Vi har en bra plan och vår framtidsplan står fast, det händer mycket bra i föreningen just nu. Trots ett tufft år så är vi i styrelsen enade om att inte bromsa utan satsa vidare mot Hockeyallsvenskan enligt vår femårsplan, säger ordförande Arto Lassila.

Det har varit och är tufft för många klubbar i Hockeyettan. En översyn av regelverket ska göras under hösten och våren. Föregående säsong spelade 14 klubbar med dispens för kontrollår. Tidigare har endast ett kontrollår tillåtits under en femårsperiod, men Svenska Ishockeyförbundet införde nyligen (den 12 april) möjlighet till ett andra kontrollår.

– Jag misstänkte att vi skulle få en tuff resa i denna mellansäsong. Jag känner att vi har en stark framtidstro och vi ska spela i Hockeyallsvenskan inom två år. Vi bygger för framtiden och förhåller oss till vår långsiktiga plan. Kommande säsong är det extra viktigt att vi höjer oss sportsligt då detta skapar större intresse för publik, partners och varumärket Troja, säger klubbchef Christopher Moberg.

Vi kommer att redovisa vårt bokslut vid årsstämman och jobbar med att ta fram en ny budget för kommande säsong.