Ett tufft ekonomiskt år

Årsredovisningen är färdigställd och visar på ett minusresultat för säsongen 2023/2024. Ordförande Arto Lassila ger en kort kommentar angående årets ekonomiska resultat.

Årsmötet närmar sig och när vi stängt böckerna för 23/24 så är det med ett resultat på -1,1 msek. Vi minskar därmed vårt egna kapital till 128 tsek.

Det stora tappat ligger på publikintäkterna som minskade rejält. Detta tror vi främst beror på att vi tyvärr missade Allettan. Men vi kommer igen.

Som vi tidigare varit inne på i pressmeddelandet den 3 maj, kommer vi inte att klara Hockeyettans kapitalkrav för elitlicens kommande säsong. Det innebär att det med största sannolikhet blir ett kontrollår 2024/2025. Kravet är att föreningens egna kapital uppgår till åtta procent av klubbens omsättning.

Det var tufft redan förra säsongen och vi har följt vår ekonomi noga sedan dess. Vi har en bra plan och vår framtidsplan står fast, det händer mycket bra i föreningen just nu. Trots ett tufft år så är vi i styrelsen enade om att inte bromsa utan satsa vidare mot Hockeyallsvenskan enligt vår femårsplan.

Läs nyheten ”Hockeyettan 2024-2025” i sin helhet här.

Vi arbetar i nuläget intensivt med att öka hockeyintresset och även våra sponsorintäkter till klubben.

Föreningen följer den femårsplan som är presenterad och inom två år ska vi spela i Hockeyallsvenskan igen.

/Ordförande Arto Lassila

För att ta del av kallelsen och handlingarna till årsmötet, klicka här.